Flavius Ardelean este scriitor de literatură fantastică și traducător de literatură germană și engleză, membru afiliat al Horror Writers Association. S-a născut la Brașov în 1985, a fost bursier DAAD la Institutul de Management Cultural din Ludwigsburg și a absolvit masteratul în management editorial la Centrul Internațional de Studii Editoriale din Oxford cu o disertație despre editurile de literatură de groază. Cărțile sale au fost distinse cu două premii Colin pentru literatură fantastică și o nominalizare la Festival du Premier Roman Chambery, Franța. Flavius Ardelean a fost nominalizat de două ori la premiul Tânărul Prozator al Anului pentru volumele din ciclul Miasma.

OM | Bășica Lumii și a ne’Lumii | Miasma. Tratat de rezistența materialelor | Scârba sfântului cu sfoară roșieNoumenoir | Bizaroproze | Acluofobia. Zece povestiri macabre | Îmblânzitorul apelor

“Aducînd laolaltă imaginativitate, idei, virtuozitate narativă, intuiţie a umanului şi, poate, a unei dimensiuni ce transcende umanul, cărţile acestui autor ies din sfera prozei leneşe, a conformismului „mainstream“. Sînt cărţile unui profesionist al genului fantasy – sau, şi mai exact, „dark fantasy“ –, prea puţin abordat la noi, şi, de fapt, ale unui profesionist al prozei pur şi simplu. A nu se aplica, în cazul de faţă, eticheta „paraliteraturii“! Căci – indiferent de „gen“ şi dincolo de orice fel de prejudecăţi de „gen“ – o proză atît de bine scrisă cum este aceea a autorului în discuţie se defineşte, înainte de toate, ca literatură, fără nici un prefix mai mult sau mai puţin minimalizator.” (Bianca Burța-Cernat, Observator Cultural)